Alles is verbonden

Alles is energie, dat is wat inmiddels wel duidelijk is. Ook al kan je dat met jouw ratio bijna niet voorstellen, toch is het zo. Die energie kan verschillende vormen aannemen. Heel vast (zoals mensen, huizen en auto’s), of juist als de wind. Heel snel, of juist heel traag. Heel duidelijk aanwezig, of juist minder goed voelbaar.

Kun je je dan ook voorstellen dat wij allemaal invloed hebben op elkaar en op de aarde? Net als een steentje dat je in het water gooit een rimpeleffect in het water veroorzaakt die vele meters reikt.

En dat dit zich in veel verschillende vormen uit?

In de buurt

Wanneer ik iemand in mijn omgeving (of iemand die ik volg op internet) zie, die enorm bezig is met zijn of haar spirituele en persoonlijke ontwikkeling, dan vind ik dat altijd onwijs inspiratievol. Doordat iemand zo inspirerend is, gooit deze als het ware een steentje in het water, waardoor heel veel mensen om hem of haar heen daar ook geïnspireerd door raken en zelfs stappen gaan zetten!

Aarde

Ook de mate van onze gesteldheid, heeft invloed op de aarde. Als wij gelukkiger zijn met ons zelf, zal het klimaat mee veranderen. Dan zullen er minder overstromingen, aardbevingen en bosbranden zijn. Wij hebben hier echt invloed op! Niet alleen omdat onze frequentie omhoog gaat als we ons gelukkiger voelen waardoor deze matcht met die van de aarde, en de aarde ons niet meer van zich “af wil werpen” door middel van aardbevingen, overstromingen en bosbranden. Maar we zullen dan ook andere keuzes maken die veel milieuvriendelijker zijn.  

Pandemieën

Als jij je gelukkiger voelt, ben je veel minder vatbaar voor ziektes omdat jouw frequentie omhoog gaat. Dus als er een virus (of een ander ziekmakend organisme) komt, dan zal deze alleen aanspraak maken op de mensen die zich niet gelukkig genoeg voelen. (Enkele uitzonderingen daar gelaten.) Alsof het zegt: je krijgt mij omdat je niet happy bent. Doe er alsjeblieft iets aan!

Spiegel

Doordat alles energie is, kunnen we onze omgeving ook mooi gebruiken als spiegel. Je omgeving verteld jou dus eigenlijk hoe het met jou is. En hoe het is met de collectieve energie. Dus alle gebeurtenissen en mensen die we aantrekken in ons leven kun je allemaal als spiegel gebruiken om van te leren. Hoe mooi is dat? En nu weet ik wel (uit eigen ervaring!) dat dat niet altijd even makkelijk is en erg confronterend kan zijn, maar zie de liefdevolle kant er van in. Dat gaat je veel meer helpen dan te blijven hangen in jouw oude patronen.

Naar welk verhaal luister jij?

Neem bijvoorbeeld de coronacrisis als spiegel. Er is een virus, maar is dit echt zo gevaarlijk dat we met z’n allen binnen moeten blijven? Streng geadviseerd (bijna verplicht) worden om een mondkapje te dragen? En boetes krijgen als we niet voldoende afstand houden? Er lijken veel tegenstrijdigheden te zijn. Mondkapjes die in 99% van de gevallen niet helpen, maar toch worden doorgedrukt. Cijfers die niet kloppen of op een verkeerde manier worden gebruikt. Regeringsleiders die niet lijken te willen luisteren. Wat klopt er wel en wat klopt er niet? We worden in een soort van duisternis gestopt die ons dwingt om (ons eigen) licht te gaan schijnen.

Alsof deze crisis je ook wil vertellen: naar welk verhaal wil jij luisteren? Naar die van de angst? Of naar die van de liefde? En zo is het ook in jou. Naar welke oude verhalen luister en handel jij nog? En naar welke zou je graag echt willen luisteren?

Het mooie is, dat als wij allemaal invloed hebben op elkaar, dan kunnen we elkaar en de wereld om ons heen dus ook helpen!

Hoe dan?

Door met jezelf te beginnen. Hoe gelukkig voel jij je? En hoe gelukkig ben je met jouw omstandigheden? Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Want dan kan jij namelijk vanuit jouw geluk je liefde doorgeven aan de mensen in jouw omgeving en aan de aarde. En hoe zich dat uit, daar hoef je niet over na te denken. Dat volgt vanzelf. Het allerbelangrijkste is dat jij je daadwerkelijk gelukkig voelt. En zo niet, dan moet je er wat aan doen lief mens.

Mocht je hier hulp bij nodig hebben, stuur dan een mailtje naar contact@droomdoener.nl en ik help je graag.