perfectionisme

De achtbaan van een Droomdoener en perfectionisme

Wat zijn afgelopen twee weken een enorme achtbaan voor mij geweest. Pffff. Behoorlijke ups, maar ook behoorlijke downs.

Ik neem jullie even mee…

Mijn website zou op 11-11-2017 om 11:11:11 uur exact live gaan. Waarom? Gewoon omdat het kan, en omdat ik het bijzondere getallen vindt. Helaas stond de aftelklok een uur te laat en moest er uiteindelijk ook nog op een knop worden gedrukt, omdat het stiekem toch niet automatisch ging nadat de klok op 00:00:00 stond….. Met als gevolg dat ik de halve zaterdag in de stress heb gezeten, dat ik het hele weekend bekaf was door alles wat er (in mijn ogen) nog moest gebeuren en dat ik mijn kinderen echt te veel negatieve aandacht heb gegeven….. ☹.

Perfectionisme

Wat dus eigenlijk een behoorlijke up had moeten zijn werd een behoorlijke down. En dat alleen maar omdat ik heel graag de perfecte site wilde met een lancering op het perfecte tijdstip. En als dat dan niet lukt, vind ik mijzelf niet goed genoeg. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat ik me heel naar ga voelen. En is dat in werkelijkheid ook zo? Nee, natuurlijk niet. Ik ben zeker wel goed genoeg! Niets is perfect en niemand is perfect. En dat hoeft ook helemaal niet. Ik denk niet dat iemand erover struikelt als er een punt te veel staat, wanneer een tekst niet perfect uitgelijnd is of de site een uurtje later online gaat! 😉

Website

Gelukkig was ik snel weer uit mijn down-moment en had ik daarna meer energie, heb ik mijn kinderen liefdevolle aandacht kunnen geven en kon ik ook zien dat mijn website echt heel mooi geworden is! Ik ben er daarom ook supertrots op 😊

Zie hier het resultaat! www.wibrichkooistra.nl

Wat heb ik geleerd

Soms gaan dingen gewoon niet zoals gepland. Just let it be, zelfs de Beatles zongen dat een kleine 50 jaar geleden al. Je hebt het echt niet altijd in de hand. En het voelt zo veel lekkerder als je het los kan laten! Vertrouw er op dat het wel goed komt op de manier waarop het goed moet komen. Ik weet dat dat niet altijd makkelijk is omdat wij nou eenmaal (ik dus ook!) graag de controle willen hebben over alles. Maar als je overal bovenop zit en de boel aan het opstuwen bent, dan kan je verwachten dat er een weerstand ontstaat die alles nog moeilijker maakt. Dat is tenminste wel hoe het bij mij werkt.

Vandaag mag ik weer een workshop Soulpainting geven waar ik echt ontzettend veel zin in heb! Dus daar ga ik mij nu snel even op voorbereiden, want helemaal de controle loslaten is ook voor mij (nog) een brug te ver… 😉

Geniet!

Liefs,
Wibrich Kooistra
Droomdoener