God, dat meen je niet!

Voor mij zit magie in heel veel dingen. In synchroniciteit. Of in “toevalligheden”. De zon die op het water schijnt of het vrolijke gekwetter van de vogels buiten. De boom die gewoon zijn blad laat vallen of groeien wanneer het daar tijd voor is. Of wanneer ik zelf iets vrij mag laten, waardoor ik beter kan aarden, of wanneer een klant zijn of haar eigen licht ontdekt.

Kortom: er is veel magie in mij leven. 😊

Maar er is één ontmoeting die ik graag met jullie wil delen. Deze heeft mijn leven namelijk behoorlijk veranderd.

Met mezelf

Een paar jaar geleden zat ik in een hotel. Ik was daar voor mezelf, alleen, er even lekker tussenuit. Ik zat in de lobby mijn ontbijt te nuttigen toen ik buiten, boven de duinen, een prachtige regenboog zag. Net op dat moment werd het liedje “Perfect” van Ed Sheeran gedraaid. Ik moest denken aan een oude vlam, echter werd dat beeld snel uit mijn hoofd gehaald. En in plaats daarvan hoorde, voelde en zag ik de letters GOD in mijn bewustzijn. Heel mijn lichaam vulde zich met een liefde, licht en rust die ik nog nooit had gevoeld. Ik zat om mij heen te kijken of iemand anders het ook voelde, maar iedereen ging door met waar hij mee bezig was. ‘Wordt ik gek?’ Dacht ik. En ‘Moet ik nu een non worden of zo?’ Haha, nee. Ook die gedachte werd heel snel uit mijn hoofd gehaald en wederom vervangen door GOD.

Oké, hoe kan dit? Ik heb op mijn 15e alle religie (inclusief God) afgewezen. Ik was er helemaal klaar mee en was er bewust vanaf gestapt.

God bestaat niet.

Dat kan niet.

Ik kon hem niet zien.

Ik kon hem niet voelen.

Ik kon hem niet aanraken.

Ik heb nooit bewijs gehad van zijn bestaan.

Dus hij bestaat niet.

En nu gebeurt dit?

Maar ik kon er niet meer omheen. Ik wist dat dit klopte en ik kon dat in heel mijn wezen voelen. Terwijl ik de ontbijtzaal uit liep, hoorde ik het liedje van Ilse de Lange voorbij komen: “Miracles”. Ik kon niet meer ontkennen dat ik zojuist een wonder had ervaren.

Regenboog

Later heb ik nog even nog opgezocht waar de regenboog voor staat. Ja, je gelooft het bijna niet: een regenboog staat o.a. voor de aankondiging van God. Net zoals ik al de dag ervoor het woord ‘wonder’ overal tegenkwam. Over synchroniciteit gesproken. 😉

Dit was voor mij het eerste contact met het ware goddelijke en heeft mij gebracht waar ik nu ben. Niet religie, niet de kerk, maar het Goddelijke in MijnZelf. 

Heb jij God wel eens ontmoet?