vertrouwde bekende

Het vertrouwde bekende of toch iets nieuws?

“We liepen het bos uit en links van mij zag ik iets wat ik niet had durven hopen…”

Vorige week ging ik met mijn lief spontaan een wandeling maken. We hadden geen idee waar we gingen wandelen. Het enige wat we heel erg graag wilden, was wandelen. Heerlijk de natuur in, de rust opzoeken en een frisse neus halen. We hadden gewoon het huis uit kunnen lopen om daar te gaan wandelen want binnen 10 minuten zijn we buiten de stad. Maar daar hebben we al (ongeveer) 1000x gewandeld. Dat is dan wel heel vertrouwd; we weten precies hoe lang een rondje duurt, hoe ver we de wandeling nog uit kunnen breiden en wat we allemaal tegenkomen. Maar we wilden deze keer wat anders, meer bos en toch iets onbekends, iets nieuws……

Onbekende

We hebben op de (google)gok iets uitgezocht, waarbij het leek alsof er bos in de buurt was en her niet verder dan 30 minuten rijden was. Terwijl we er naar toe reden besefte ik mij dat ik het onbekende in ging en dat daar toch weer een aantal angsten (onzekerheden?) mijn hoofd in denderden… Ik wil namelijk altijd het beste en ben bang om mooie dingen te missen. Als we hier nu gaan wandelen, wordt het dan wel een mooie wandeling? Voldoet het wel aan alles wat ik wil? Misschien is het toch beter om onze oude vertrouwde wandeling te gaan doen. Dan weet ik tenminste wat ik krijg en valt het niet tegen…

Herkenning

Herken je dat? Dat je snel de neiging hebt om terug te schieten in je oude patroon? Het bekende op te zoeken omdat dat heel veilig voelt? Ook al wil je wel heel graag iets anders, iets nieuws. Maar je weet ook dat dat dit dan net even wat meer energie kost. Het kost je hoofd ook letterlijk meer energie om iets ‘anders’ te gaan doen. Maar als je dat eenmaal gedaan hebt, krijg je juist meer energie van het resultaat. In mijn geval was dat een heerlijke wandeling met een prachtige verrassing. Halverwege de wandeling liepen we het bos uit en toen ik naar links keek lag daar een pareltje op ons te wachten. Een prachtig bosmeertje met allemaal riet aan de zijkant, een strandje waar je naar toe kon lopen, blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. En op het strandje zelf stond een bankje waar we minstens een half uur hebben genoten van deze parel. Een prachtig uitzicht, zonnetje op ons gezicht en het enige wat we hoorden waren de vogels.

Iets nieuws

Ik help vrouwen iets anders te gaan doen, iets nieuws. Ik help vrouwen hun dromen ook echt te gaan doen. Niet alleen maar dromen over andere en nieuwe dingen. Nee, we gaan het gewoon doen. En ik kan je daarmee helpen.

Wil jij ook iets anders, iets nieuws? Vraag dan hier een gratis 1 op 1 droomgesprek aan.

Geniet!

Liefs,
Wibrich
Droomdoener