de kleur rood

Ik kies voor kleur

Wat betekenen kleuren voor jou? Heb je daar wel eens over nagedacht? Weet je dat we heel vaak kleuren kiezen omdat die op dat moment zeggen waar we staan of wat we nodig hebben? En dat het een hele goede graadmeter is voor de blokkades die je bij je draagt?

Hoe zit dat nou met die kleuren? Ik zal je er iets over uitleggen…

Als je naar een regenboog kijkt, zie je dat deze bestaat uit verschillende kleuren. De kleuren lopen niet door elkaar, ze zijn netjes gestapeld. Dat komt doordat iedere kleur zijn eigen golflengte en frequentie heeft. Iedere kleur geeft dus een andere trilling. Of je kan ook zeggen: een ander soort energie. Wij mensen bestaan uit energie, dus je kan je voorstellen hoeveel invloed kleuren op jou als mens kunnen hebben.

Voorbeelden

  • Waarom hebben dokters een witte jas aan? Omdat het een kalmerende, hoopvolle en reinigende kleur is.
  • Donkerblauw is een betrouwbare kleur. Je ziet dan ook vaak dat politici, bankmensen en andere zakenmensen deze kleur dragen.
  • Bepaalde grote merken zoals Coca Cola, Mc Donalds en KFC hebben veel rood in hun logo. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen meer gaan eten/drinken en meer geld uit gaan geven. Rood is een kleur die je hartslag verhoogt en je aanzet dingen te doen.

Aantrekkingskracht

Niet alleen kan de frequentie van een kleur jou beïnvloeden, maar andersom zegt het ook iets. Jij kan je aangetrokken voelen tot een bepaalde kleur (een bepaalde trilling of energie), bijvoorbeeld grijs of zwart. Deze kleuren kunnen heel goed passen bij depressiviteit. Als je je depressief voelt kan het fijn voelen om zwarte en grijze kleren te dragen. Dit komt omdat de frequentie van die kleur goed past bij de frequentie die jij uitzendt.

Een ander voorbeeld: Je gaat als gastspreker naar een congres en je hebt de behoefte om een rode jurk te dragen. Rood is een kleur die krachtig is en om aandacht vraagt. En dat is wat je wilt als je het podium op gaat.

Het mooie is dat het proces van een kleur kiezen (meestal) onbewust gaat. Je kiest een kleur vanuit je gevoel. Je kunt dus aan jouw voorkeurskleuren een heleboel aflezen over waar je staat of wat je nodig hebt.

Soulcolorlijst en schilderworkshop

Wil je meer weten over wat kleuren voor jou betekenen? Download dan nu gratis via deze link de Soulcolorlijst.

Wil je echt zelf aan de slag met kleuren? Ontdekken wat kleuren op dit moment over jou te vertellen hebben? Meld je dan nu aan voor een workshop Soulpainting. Voor meer informatie zie:
https://wibrichkooistra.nl/soulpainting/

Geniet!

Liefs,
Wibrich
Droomdoener