Ik weet niet wat ik wil

Ik weet niet meer wat ik wil!

Woensdag 11 uur op het kantoor van mijn baas…..

Ik keek in het rond naar de papieren die op het bureau lagen, de bruine schuifkast die half open stond en de magnetische pendel die op “no way!” stond.

Voor de zoveelste keer zat ik bij mijn baas op het kantoor. Niet voor een zakelijke bespreking of omdat ik op mijn vingers werd getikt. Nee, ik zat bij mijn baas op het kantoor, omdat ik het echt niet meer naar mijn zin had op mijn werk. Ik had totaal geen focus meer, ik was niet meer vrolijk en ik keek iedere dag de uren van de klok af. En, doordat ik niet meer lekker in mijn vel zat, hadden mijn collega’s er ook last van. Ik ben namelijk niet echt een binnenvetter…
Kortom, daar moest wat aan gedaan worden.

Ik wil wat anders

Ik had al een jaar geleden aangegeven dat er wat moest veranderen. En mijn baas vroeg mij iedere keer: “wat wil je dan?” Mijn standaard antwoorden waren:
“Ik weet het niet precies.”
“Ik wil meer uitdaging.”
en
“Ik wil wat anders.”
Meestal eindigde het gesprek met een opdracht van mijn baas aan mij: ga eens bedenken wat je nou wil en dan kan ik je helpen. Ga de dingen eens goed op een rijtje zetten en dan hebben we het er over twee maanden weer over. En hij had natuurlijk helemaal gelijk. Als ik niet precies weet wat ik wilde, dan kon hij mij ook niet helpen!

Weten wat je niet wilt

Maar wat wilde ik nu precies? Het grappige is dat je vaak wel heel goed weet wat je NIET wilt. In mijn geval was dat niet meer het werk doen wat ik nu deed, ik wilde me niet meer houden aan de werktijden (liever zelf indelen) en bijna alle andere klusjes die mijn baas nog voor mij kon verzinnen stonden me ook niet aan.

Waar hou ik van?

En dan zat ik twee maanden later weer op zijn kantoor en was ik voor mijn gevoel nog geen stap vooruit gekomen. Weer dezelfde vragen, dezelfde antwoorden en dezelfde frustratie. Zelfs een loopbaancoach kon niet achterhalen wat ik nu eigenlijk echt wilde. Ik was voor mijn gevoel in cirkels aan het ronddraaien. Totdat ik mij realiseerde dat ik mezelf telkens de verkeerde vraag stelde. Het is niet: wat wil ik nu precies? Maar: waar hou ik van? Wat voel ik tot in mijn tenen? Waarvan ga ik op de tafel staan dansen en springen?

Inmiddels weet ik het. Ik hou van:
Mensen helpen
Creatief zijn
Mijn eigen regels bedenken
Vernieuwend zijn
Thee drinken met 70% pure chocolade

En dit is allemaal wat ik nu met mijn eigen trainings- en coachingsbedrijf kan doen. Hoe gaaf is dat?
En natuurlijk is het niet altijd makkelijk of zonder angsten. Maar ik doe nu waar ik echt van hou en dat geeft mij een enorm gevoel van vertrouwen, vrijheid en geluk!

Wil jij ook doen waar je van houdt en waar je van droomt maar weet je niet precies wat dat is en hoe dan? Vraag dan hier een gratis 1 op 1 droomgesprek met mij aan en dan gaan we samen kijken hoe ik jou kan helpen.

Geniet!

Liefs,
Wibrich
Droomdoener