overgave

Mijn overgave. Over loslaten en verbinding.

Zes weken geleden ben ik gestopt met mijn vaste baan en ik heb mij meteen volledig op Droomdoener gestort. Echter na anderhalve week begonnen mijn rugklachten erger te worden, ik was heel snel moe en ik werd steeds minder blij. Oh nee, heb ik wel de goede keus gemaakt? Was het wel verstandig om te stoppen met mijn baan? Kan ik dit allemaal wel? Dat was wat door mijn hoofd heen ging op dat moment. Gelukkig zei mijn intuïtie dat ik echt de goede keus heb gemaakt. Maar het zei ook nog iets anders: Neem rust. En niet alleen mijn intuïtie vertelde mij dat maar ook het Universum: ik kreeg telkens tekens in de vorm van reclames over vakantie, de woorden “tijd voor pauze” kwamen net iets vaker voorbij (op bijv. theezakjes en ook in reclames), als ik een inzichtkaartje trok stond er altijd iets op in de trant van: je mag rust nemen, of laat alles even los.

Weerstand in loslaten

Maar mijn hoofd vond het zo moeilijk om alles los te laten. Want als ik niet hard werk komt er geen geld binnen. En als ik niet genoeg zichtbaar ben op internet dan trek ik geen klanten aan en kan ik mensen ook niet helpen! En zo waren er nog een aantal argumenten waar mijn hoofd heilig in geloofde. Maar het was toch echt even nodig en diep van binnen wist ik dat. Ik voelde heel sterk dat ik me moest overgeven. Het was echt heel bizar, maar het voelde alsof ik letterlijk op mijn knieën moest gaan. Alsof ik bijna naar beneden werd gedrukt! Geef jezelf over en laat je leiden. Geef jezelf over aan de rust, het vertrouwen en de liefde. Laat los wat je niet meer nodig hebt. Echter was ik altijd een enorme controlefreak dus er kwam heel veel weerstand naar boven. Bovendien stelde mijn nuchtere Friese stem allerlei vragen zoals: “Waar moet ik mij dan aan overgeven? Het Universum?“ en “Hoe kan het universum er nu voor zorgen dat er geld in het laatje komt?”

Tekens

Later op de ochtend was ik even bij mijn vader toen daar ‘toevallig’ het boek De Overgave van Arthur Japin op tafel lag. Aan het einde van de middag reed ik naar mijn vriend toen er ineens halverwege de reis een prachtige boom met lichtjes aan ging. Ik keek (geen idee waarom) op mijn kilometerteller en daar stond: 111.1 in verlichte cijfers op (Een serie van enen is teken van het Universum.). Vijf minuten later reed ik het dorp binnen en daar stond langs de kant van de weg een enorm verlicht bord met het woord Engelenmarkt er op. Toeval of niet, of engelen bestaan of niet, ik voelde op dat moment een soort rust over me heen dalen. Het voelde alsof ik geliefd, gesteund en gehoord werd.

Overgave

Twee dagen later stap ik, na mijn yogales, een beetje somber en vermoeid in de auto. Ik draai de sleutel om, de radio springt meteen aan en ik hoor de titelsong van de film Frozen: ‘Let It Go!’ Vol verbazing en ongeloof kijk ik naar de radio om vervolgens heel hard in lachen uit te barsten. Heel mijn lijf schudt en beeft totdat ik de hete tranen over mijn wangen voel stromen en me helemaal overgeef aan de emotie. Ik gooi mezelf over het stuur en ik huil totdat ik niet meer kan. Daar was eindelijk mijn overgave…

Verbinding

De weken na deze overgave heb ik me helemaal gericht op mijn innerlijke wereld. Ik heb veel gemediteerd, gelezen en geschreven. ‘Toevallig’ kwam het boek van Gabrielle Bernstein (Het Universum staat achter je) langs. Dit boek heb ik als een soort handboek gebruikt om mij beter te verbinden met het Universum en mijzelf. Ik kan weer veel beter de verbinding met liefde voelen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat liefde de kern is van alles. En hoe beter ik verbonden ben, hoe beter ik me voel en hoe beter ik andere mensen kan helpen.

Weer aan de slag

Na deze maand van rust en bezinning heb ik er weer zin in! Zin om nieuwe ideeën uit te voeren, zin om allemaal dromen werkelijkheid te laten worden. Ik heb zin om mijn kwasten weer te pakken en me te uiten op het doek. Ik ga een paar mooie meditaties voor jou opnemen die straks gratis van mijn website af te halen zijn. En er komt binnenkort weer een workshop Soulpainting op de agenda te staan! Dus houd mijn website goed in de gaten.

Geniet!

Liefs,
Wibrich
Droomdoener

Liefde is vreugde. Liefde is de waarheid. Liefde is overal. –Wibrich Kooistra-