winnaarskleur

Wat hebben mijn winnaarskleur en een schilderworkshop met elkaar te maken?

“Nee, nee, nee! Daar wil ik net mijn huisje neerzetten!” Triomfantelijk zet mijn vriend zijn groene huisje op die bewuste plek en legt er nog een straatje aan vast. Gedreven als ik ben tijdens een spelletje (vooral bij het bordspel Kolonisten van Catan), gooi ik verwoed met de dobbelstenen in de hoop dat ik een paar goeie cijfers gooi die mij verder helpen. En hopelijk kan ik hiermee om mijn vriend zijn kolonie heen bouwen en toch richting de overwinning gaan.

Aargh!! Ik gooi een 7 en moet de helft van mijn grondstoffen inleveren… Ik kan wel janken. Het speelbord wordt alsmaar groener en groener, terwijl mijn rood jammerlijk achter blijft. Ik kan het dan ook niet laten om even een sneer te geven naar mijn vriend: ”Jij weet dat je vanavond op de bank slaapt hè?”

Slechte verliezer

Ik weet dat ik een slechte verliezer ben. Alhoewel daar de laatste tijd wel verandering in is gekomen. En die verandering gaat gepaard met het kiezen van kleuren. Ik besefte mij laatst dat ik, altijd als we spelletjes gaan spelen, voor de kleur rood kies. Rood is o.a. de kleur van ambitie, volharding en overwinning. Ik ben altijd ontzettend fanatiek met spelletjes spelen en wil ook heel graag winnen. Past precies bij de kleur rood toch?

Turquoise

Nog een voorbeeld van het (onbewust) kiezen van een kleur: ik heb twee jassen (een winterjas en een zomerjas) in de kleur turquoise. Ik heb die jassen nu ongeveer 2 jaar. Een jaar geleden begon ik mij te verdiepen in het spirituele, ik wilde meer op mijn intuïtie vertrouwen. Ik ben toen ook begonnen met het opbouwen van mijn eigen onderneming,  ben aan de slag gegaan als verandercoach. En raad eens waar de kleur turquoise voor staat? Het bevordert je intuïtie, je houdt van het leven. Je bent succesvol en ambitieus. Turquoise opent het hart en heelt de emoties. Je bent een hervormer. I rest my case!

Soulpainting (schilderworkshop)

Het is mooi om te zien wat kleuren met je doen en hoeveel ze je (onbewust) laten zien. Daarom ben ik ook gestart met het geven van een workshop Soulpainting . Aan de hand van welke kleuren jij kiest en hoe je deze tijdens de workshop op het doek zet, kan ik je een heleboel vertellen over waar je nu staat en wat je in de weg zit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier:

 

Soulpainting

Relaxter spelen

De laatste tijd kies ik tijdens spelletjes spelen, steeds vaker voor een andere kleur (en dat is vaak de kleur  waar ik op dat moment zin in heb of wat er over blijft). Ik merk ook dat de drive om te winnen veel kleiner is geworden en dat maakt het spelletjes spelen eigenlijk veel relaxter. Veel minder gefrustreerde gevoelens, veel minder sneren (vindt mijn vriend ook fijn 😉) en nog steeds een echt blij gevoel als ik heb gewonnen. Want dat blijft leuk natuurlijk!

Life is like a game: just play, have fun and enjoy the game.
Michael Jordan-

Geniet!

Liefs,
Wibrich Kooistra
Droomdoener