Nooit gedacht dat een zumbales zo kon eindigen.

Ik veeg net mijn bezwete hoofd af met een handdoek als ik haar op mij af zie lopen. Ik ken Saskia, want ik heb haar een paar weken geleden tijdens de Zumba ontmoet. Zodra ze bij me is barst ze los. De woorden buitelen bijna uit haar mond en ik voel hoe haar hart open gaat terwijl ze met me praat.

Geïnspireerd

Ze vertelt me dat ze sinds onze ontmoeting onwijs geïnspireerd is door mij. Ze zat zo vast in haar eigen gedachten en voelde veel onrust. Ik zie hoe de tranen in haar ogen komen te staan als ze praat over hoe vreselijk ze haar werk vindt en hoe graag ze iets anders wil gaan doen in haar leven. Ze heeft het over haar gezin en hoe ze zich zo vast voelt zitten aan alle verantwoordelijkheden, hoe ze tegen een burn out aan zit en niet meer wist wat ze moest doen. Ik merk dat ik zelf ook ontroerd raak omdat het herkenbaar is en ik haar zo goed kan voelen. Snel slik ik mijn tranen weg en luister naar de rest van haar verhaal.

Stralende ogen

Ze vertelt me dat ze sinds ze mij heeft ontmoet er een wereld voor haar open is gegaan. Ze ziet weer mogelijkheden. Er is meer licht in haar leven. Ze is meteen gaan solliciteren, en op haar huidige werk heeft ze stappen ondernomen om het rustiger aan te doen. Haar ogen stralen als ik haar vertel dat ik zo blij ben dat ze naar haar hart aan het luisteren is. En dat ze vertrouwen mag hebben in haar verlangens.

“Als ik jou zie, dan voel ik weer energie en vertrouwen. Dank je wel!” Met deze woorden geeft ze me een dikke knuffel en vertrekt.

Mijn droom

Ik blijf een beetje beduusd staan en laat alles op me inwerken. Een ongelooflijk warm en liefdevolle gevoel stroomt vanuit mijn hart mijn lichaam in. Dit is waar ik het voor doe, dit is mijn droom. Dit is precies waarvoor ik hier ben. Mensen inspireren dat ze hun hart moeten volgen. Vind je verlangens en volg ze!  

Gevuld met liefde, een paar tranen 😉 en met een big smile stap ik op de fiets. Wat mij betreft mag iedere zumbales zo eindigen!